Tämän sivun kotoistaminen ei ole vielä täydellinen. Siihen asti keskeneräiset osat käyttävät englanninkielistä alkuperäistekstiä.
Hakemisto
Suodatin
Luettelo
Tietoalue
Työkalut ja Näytä-valikot
Käyttäjätilin luominen
Arvosanat ja kommentointi
Diagnostiikkalokitiedostot

haikudepot-icon_64.pngHaikuVarasto

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/HaikuDepot
Asetukset:~/config/settings/HaikuDepot/main_settings
~/config/cache/HaikuDepot/ - Välimuistissa olevat kuvakkeet, kuvakaappaukset, kuvaukset jne.


HaikuDepot is the central application when it comes to managing your software packages. With it you can browse and search through package repositories and install and uninstall packages. By default, HaikuDepot starts up with a list of "Featured packages", software that's deemed interesting to many users.

haikudepot.png

Toinen välilehti näyttää Kaikki pakkaukset, näyttöön vaihtuu pienempi kuvake ja lisätiedot järjestetään sarakkeisiin:

haikudepot.png

index Suodatin

Ylimpänä löydämme muutamia keinoja suodattaa allapuolella näkyvien saatavilla olevien pakkausten luetteloa:

index Luettelo

Kuten missä tahansa Seuraaja-ikkunassa, voit valita asiayhteysvalikosta mitkä sarakkeet näytetään napsauttamalla sarakeotsaketta hiiren kakkospainikkeella. Ykköspainike lajittelee luettelon tuon sarakkeen mukaiseksi. Tietysti voit järjestää sarakkeet uudelleen raahaamalla ne uuteen paikkaan.

Pakkauksen tilasarakkeessa voi olla yksi seuraavista tiloista:

Voit tarttua pisteviivaan pakkausluettelon välissä ja vaakasuoraan tietoalueeseen pakkausluettelon koon muuttamiseksi.

index Tietoalue

At the bottom is an area that displays information on the package that is currently selected in the list above it.
To the right of package name, author, rating and version is a button, that – depending on the current state of the package – lets you Install or Uninstall it. If a package is already installed, you'll find an additional button there to Open the application.

Alla on neljä välilehteä: Ohjelmasta, Arvosanat, Muutosloki ja Sisällöt.

index Työkalut- ja Näytä-valikko

Työkalut-valikosta ikkunan yläosassa löydät rivin Päivitä tietovarastot. Tämä pyytää tietovarastoista ajantasaisen luettelon kaikista saatavilla olevista pakkauksista. Toinen rivi on Hallinnoi tietovarastoja.... Se avaa Tietovarastot-asetusohjelman tietovarastojen lisäämiseksi/poistamiseksi tai tietovarastojen ottamiseksi käyttöön tai niiden poistamiseksi käytöstä.
Tarkista päivitykset avaa Ohjelmistopäivittäjän päivitettyjen pakkausten etsimiseksi ja asentamiseksi.

Valikosta Näytä voit valita pakkausten luettelosta Kehityspakkaukset ja Lähdekoodipakkaukset. Normaalikäyttäjille ne eivät ole kiinnostavia ja vain sekoittaisivat luetteloa. Ne ovat kuitenkin tärkeitä ihmisille, jotka tarvitsevat pakkausten kirjastoja, otsaketiedostoja jne. niistä riippuvien ohjelmien kehittämiseksi ja kääntämiseksi ohjelmakielistä toimivaksi ohjelmiksi.

Kiinnostavampia ovat valitsimet, jotka näyttävät vain Saatavilla olevat pakkaukset ja Asennetut pakkaukset.

index Käyttäjätilin luominen

Voidaksesi antaa pakkaukselle arvosanan sinulla on oltava tili Haiku Depot-palvelimella, joka palvelee kaikkia pakkauksia ja kirjaa arvosanat sekä käyttäjäkommentit. Voit luoda tilin HaikuVarasto-sovelluksella napsauttamalla nykytilanteen näyttävän valikkopalkin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa: Et ole kirjautunut sisään. Valinta Kirjaudu... avaa ikkunan kahdella välilehdellä; yhdellä voit kirjoittaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (sitten kun sinulla on ne) kirjautuaksesi, ja toisessa luot uuden tilin:

haikudepot-login-tab.png

Tilin luomiseksi sinun on:

Kirjautumisen jälkeen HaikuVaraston valikon yläoikealla lukee Kirjautuneena tunnuksella (...), mikä näyttää käyttäjätunnuksesi. Valikko tarjoaa nyt sinulle Vaihda tiliä... tai Kirjaudu ulos.

index Arvosanat ja kommentointi

Kun olet luonut käyttäjätilin ja kirjautunut sisään, voit antaa pakkaukselle arvosanan ja jättää kommentin, jos haluat. Liikuta vain hiiren kohdistinta pakkauksen tietoalueen arvosanatähtien päällä ja ne muuttuvat Anna pakkauksen arvosana...-painikkeeksi. Napsauta sitä arvosanaikkunan avaamiseksi:

haiku-depot-ratingpanel.png

Tässä liikutat hiiren kohdistinta tähtien yläpuolella niiden sytyttämiseksi ja arvosanasi valitsemiseksi, voit myös valita tasonumeron sovelluksen stabilisuusarvioksi ja poimia valinnaisen kommentin kielen. Jotta kommentti olisi merkityksellinen, sinun pitäisi työskennellä arvioitavalla sovelluksella tutustuaksesi sen ominaisuuksiin, ohjelmointivirheisiin ja oikkuihin. Ja älä kirjoita seuraavaa suomalaista suurromaania... pidä kommenttisi lyhyenä, lempeänä ja kohteliaana. :)
Lähetä-painikkeen napsauttamisen jälkeen tiedot lähetetään palvelimelle. Sinun on ehkä siirryttävä Työkalut-valikkoon valitsemaan Päivitä tietovarastot ennen kuin voit nähdä muutoksesi.

At any time, you can come back and edit your comment and re-rate it. You can also hide your rating from other users by deactivating a checkbox This rating is visible to other users, that appears in this window once you've rated a package.

index Diagnostiikkalokitiedostot

Kun HaikuVarastoa käytetään, se keskustelee niin verkon kuin paikallisten palvelujen kanssa. Asiat voivat mennä pieleen, joskus tavoilla, joita ei odoteta, kun sovellusta kirjoitetaan. Niissä tapauksissa virheilmoitus on aivan määrittelemätön. Tietyn pulman diagnostoimisen helpottamiseksi HaikuVarasto voi tarjota lokitiedoston siitä, mitä sovellus tekee.

Virheilmoitus saattaa suositella katsomaan lokitiedostosta lisätietoja tai sinua saatetaan pyytää tarjoamaan lokitiedosto, kun teet vikailmoituksen Haikun vianjäljitysjärjestelmässä.

Diagnostiikkalokitiedostojen katsomiseksi HaikuVarasto on käynnistettävä Pääteikkuna-sovelluksesta:

HaikuDepot -v debug

Komento käyttää -v-lippua ohjaamaan diagnostiikkalokien perusteellisuutta. Mahdolliset arvot ovat: off, info, debug ja trace. Asetuksen off-käyttäminen näyttää vain pienen määrän tietoja lokitiedostossa kun taas trace näyttää suurimman määrän yksityiskohtia.

Kun HaikuVarasto käynnistyy ja kun käytät sovellusta, näet tekstin vierivän Pääteikkunassa; se on diagnostiikkalokitiedosto.